Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τι έκρυψε ο Barack Obama στην υπόθεση της εκτέλεσης του Osama Bin Laden


Ο ρόλος των Πακιστανικών Ειδικών Δυνάμεων στην επιχείρηση
  
Ο ρόλος των Πακιστανικών Ειδικών Δυνάμεων στην επιχείρηση
2 Μαΐου 2011. Abbottabad, Πακιστάν. Μία το πρωί. Πεζοναύτες των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων εισβάλλουν στο οίκημα στο οποίο κρυβόταν ο Osaba Bin Laden. Τον συλλαμβάνουν και τον σκοτώνουν. Η επιχείρηση  «Το Δόρυ του Ποσειδώνα» ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama παρακολουθεί μέσω κυκλώματος ζωντανά την επιχείρηση γεμάτος άγχος, με ολόκληρο το επιτελείο του στο πλευρό του. 
Λίγο αργότερα θα ανακοινώσει στο αμερικανικό έθνος αλλά και ολόκληρο τον κόσμο πως ο Αμερικανικός στρατός συνέλαβε και σκότωσε τον πιο διαβόητο τρομοκράτη που έχει περπατήσει ποτέ στη Γη.


Πόσα ψέματα είπε εκείνο το βράδυ ο Obama; Τι παρέλειψε να μας πει ο Αμερικανός Πρόεδρος; Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour M. Hersh έχει μια άλλη εκδοχή των γεγονότων. Και την κατέγραψε στο London Review of Books.
Σε αυτή, ο Hersh αναφέρει πως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς όπως τα είπε ο Obama και πως ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε διάφορες Υπηρεσίες για να επιβεβαιώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Ο σκοπός; Να φανεί πως η Washington ευθύνεται αποκλειστικά για την εξόντωση του μεγαλύτερου ίσως τρομοκράτη όλων των εποχών.
Ποια είναι όμως η αλήθεια; Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Hersh αλλά και δηλώσεις Πακιστανού αξιωματούχου, οι Πακιστανικές Ειδικές Δυνάμεις έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην επιχείρηση για την σύλληψη και την εκτέλεση του Bin Laden εκείνο το βράδυ. Όπως επίσης και οι πληροφορίες που είχαν από τις Πακιστανικές Μυστικές Υπηρεσίες που τους οδήγησαν σε αυτόν.
«Το διάγγελμα του Obama γράφηκε πάρα πολύ βιαστικά» λέει ο Hersh ο οποίος προσθέτει πως το επιτελείο του Προέδρου έπρεπε πολύ γρήγορα να δείξει πως μόνες τους οι Ηνωμένες Πολιτείες εξόντωσαν τον Osaba bin Laden.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος τελειώνει την ανάλυση του προσάπτοντας στην κυβέρνηση Obama ακόμα ένα λάθος. Πως έδωσε λεπτομέρειες της επιχείρησης στη δημοσιότητα που δεν έπρεπε να φτάσουν στον κόσμο, απλά και μόνο για να δείξει πως η Al Qaeda είναι μεγαλύτερη απειλή απ` ότι είναι στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου