Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ… ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!



Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ… ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!

Posted by diafimiseto στο 18/02/2015
 
0
 
2
 
Rate This

tsipras-paulopoulos1
Με 233 ψήφους…

Με 233 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 295 Βουλευτές. Ο Νίκος Αλιβιζάτος πήρε 30 ψήφους, ενώ παρών δήλωσαν 32 Βουλευτές.

Το Σύνταγμα προβλέπει, ότι για την πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι.



 ΛΙΓΟ  ΠΡΙΝ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Hχηρή ήταν η διαφοροποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με δήλωσή του διαχώρισε τη θέση του από τη γραμμή της Συγγρού και δήλωσε γιατί θα είναι απών από τη διαδικασία και μάλιστα εξέθεσε και τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους δεν στηρίζει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα απουσιάσουν από την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, και τον Αλέκο Κοντό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Νωρίτερα η Ραχήλ Μακρή φέρεται να έλεγε στους συνεργάτες της ότι δεν θα ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο που τόσα χρόνια στήριζε τα μνημόνια.

Οι 19 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταψηφίσουν καθώς σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «Η Χρυσή Αυγή λέει όχι στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου, γιατί πρόκειται για εξέχον στέλεχος του παλαιοκομματικού, αμαρτωλού, μνημονιακού κατεστημένου».

Οι 19 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 του ΠΑΣΟΚ θα αντιπροτείνουν τον  συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο ενώ τέλος το ΚΚΕ επισημαίνει ότι θα δηλώσει «παρών».

Να σημειωθεί ότι της ψηφοφορίας δεν προηγείται συζήτηση.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου, δηλαδή την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου