Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης είπε : «Σε ένα χρόνο η κλεπτοκρατία θα διαβρώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ».




Ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης είπε : «Σε ένα χρόνο η κλεπτοκρατία θα διαβρώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ». Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα η κλεπτοκρατία είναι νόμος και δίκαιο που επιβάλλεται. Η ερώτηση που βγαίνει αβίαστα είναι από ποιους και σε ποιόν επιβάλλεται η κλεπτοκρατία ?
Άλλο, πάλι, που είπε ο ίδιος ότι : «φοβάται να μην εξελιχθεί σε πολιτικό ον».
Κύριε υπουργέ μου, με πολλούς ΦΟΒΟΥΣ ξεκινάτε και για πολλά ντετερμινιστικά προδιαγεγραμμένα κάνετε λόγο. Κι αυτό δεν είναι ούτε ορθό, ούτε καλό για έναν που λέει ότι διαπραγματεύεται τις "τύχες" ενός λαού. Γιατί αυτό σημαίνει ότι : 1) Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στη βάση της φιλοσοφικής σας θεώρησης και της ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗΣ περί της φύσεως των πραγμάτων 2) Δεν έχετε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του κόμματος σας και 3) και κυριότερο, δεν έχετε εμπιστοσύνη και στο λαό που αντιπροσωπεύετε.
Ξεκινήστε εσείς πρώτος να πατάξετε την κλεπτοκρατία, εμπιστευτείτε τους συνεργάτες σας (εκτός κι αν μαχαιρώνεστε μεταξύ σας, πράγμα που μπορεί να είναι πολύ πιθανό) και να δεις μετά "εμείς ο λαός". Ήδη με τις χθεσινές διαδηλώσεις του, αυτός ο λαός, σας έδειξε ΈΝΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ ότι είναι στο πλευρό αυτής της κυβέρνησης και ότι επιτέλους θέλει να αλλάξει κάτι.
Εκτός κι αν θεωρείτε ότι αυτός ο λαός δεν είναι άξιος και δεν επιθυμεί να αλλάξει τίποτα προς όφελος όλων. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι ο λαός που αντιπροσωπεύετε δεν είναι άξιος να κάμει Δημοκρατία. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι αυτός ο λαός δεν έφτασε στα όρια της ανέχειας.
Αν έχετε τέτοιες θεωρίες-απόψεις κατά νου, τότε κι εμείς πρέπει να θεωρήσουμε ότι είσαστε ένας οικονομολόγος με πλατωνικές φιλοσοφικές βάσεις, όπου θεωρεί το λαό που αντιπροσωπεύει ΑΝΑΞΙΟ, να κάμει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο - Σύνταγμα και καινούργιους νόμους προς όφελος όλων.
Κύριε υπουργέ, σας παραινώ, να μελετήσετε καλά ένα άρθρο του συνεργάτη σας και υπουργού παιδείας, με τίτλο "εμείς ο λαός". Άντε μπράβο, αρκετά με τα πλατωνικά μπερδέματα ! Ήλθε η ώρα του ορθολογισμού, της σαφήνειας, της αποφασιστικότητας και της εμπιστοσύνης μεταξύ και των νέων εκλεγμένων αυτής της κυβέρνησης, κι από μας το λαό βεβαίως, βεβαίως. Αλλιώς πάμε κατά τον γκρεμό που δεν έχει ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου