Η αξία του χρήματος -νομίσματος (χρέος)
Ισως θα πρέπει να ζη κανείς σε άλλο κόσμο για να διασφαλίσει την αποταμίευση του(όση έχει) ενόσω καταρέει το σύστημα του καπιταλισμού . Το Αερόπλοιο του μέλλοντος αλλα και η ενδεχομένη μετατροπή νομισμάτων φαντάζουν ως λύσεις .
Αλλα για ποιές λύσεις συζητάμε όταν τα χαρτονομίσματα έχoυν αρίθμηση που υποδεικνύει την χώρα (κατοχής), ή της ανταλακτικής αξίας του νομίσματος (χρέος); 
Για ποιά λύση συναλλάγματος εξωτερικού συζητάμε όταν το δικαικό παγκόσμιο σύστημα αναγνωρίζει την ταυτοποίηση του λογαριασμού με το διαβατήριο και την χώρα προέλευσης του ;
H ακόμα ακόμα και την αλλαγή του νομίσματος (χρέος) σε λίρες Αγγλίας; Oλα εξισοροπούν με κάτι . Στην πράξη η όποια κίνηση μετατροπής χρέους (νόμισμα) σε κάποιο άλλο ανταλακτικό μέσο μεταφέρει τον κίνδυνο απώλειας στο μεταφερόμενο μέσο .Και όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. 
Η διασπορά κινδύνου είναι μια λύση, η οποία όμως δεν δίνει αθροιστικό λογιστικό ποσοστιαίο κέρδος . Τελικά ζουμε στην πράξη το επόμενο σταδιο του νεοφιλελευθερισμού που μετατρέπεται σε νεοφεουδαλισμό .
Και η μόνη απάντηση σε αυτή την λαίλαπα είναι η αλληλεγγύη των πολλών απέναντι στην καπιταλιστική ολιγαρχία . 
Η απάντηση της κοινωνίας απέναντι στο λογιστικό χρήμα (χρέος) είναι η επικοινωνία των ανθρώπων με ανθρώπινες αξίες , η επικοινωνία με τον άγνωστο μέχρι χθές "γειτονα" της διπλανής πόρτας . Ανοίξτε την πόρτα της ζωής στον διπλανό σας ...Η ζωή έιναι ενα ταξίδι με άγνωστο προορισμό όπου συμετέχουμε απολαμβάνοντας την διαδρομή , με λίγα ή με πολλά μέσα , Με ευρώ ,με δραχμη , με λίρες , με μετοχές , η ζωή μας γεμίζει με ένα χαμόγελο , με αισιοδοξία γιατί τελικά απολαμβάνουμε την διαδρομή .......Ολα είναι στο μυαλό μας .